Sletter jeg et iPhone-bilde fra iCloud når jeg sletter det?
Ja, når iCloud Photos er aktivert. Biblioteket er synkronisert, så sletting er en biblioteksendring snarere enn en opprydding av bare enheten.
En sletting kan nå andre enheter
- Slett i bilder
Velg det eksakte elementet du har tenkt å fjerne.
- iCloud-bilder
Endringer i bildebiblioteket synkroniseres gjennom iCloud.
- Tilkoblede enheter
Det samme bildet kan også slettes der.
Sjekk Nylig slettede og separat lagrede kopier før du behandler fjerning som fullstendig.
Ett synkronisert bibliotek på tvers av enheter
Apple sier at hvis du sletter et bilde eller en video på én enhet, fjernes det fra andre enheter der du er logget på med samme Apple-konto og iCloud-bilder er aktivert. Dette inkluderer endringer gjort fra Bilder på iCloud.com.
Nylig slettet er også synkronisert
Slettede elementer flyttes vanligvis til Nylig slettet i 30 dager. De kan gjenopprettes i løpet av dette vinduet eller slettes permanent tidligere. Hvis du fjerner et element permanent der, kan det ikke gjenopprettes via Bilder.
Å slette et bilde er forskjellig fra å slette en enhet.
Apple gjør en viktig forskjell for folk som selger eller bytter inn en iPhone. Manuell sletting av et synkronisert bilde endrer iCloud og tilkoblede biblioteker. Bruk av Slett alt innhold og innstillinger fjerner personlig informasjon fra den fysiske enheten uten å slette innholdet som er lagret i iCloud.
Sikkerhetskopier og overfør først. Se bare gjennom individuelle medier hvis du vil at selve biblioteket skal endres, og slett deretter den gamle enheten ved hjelp av Apples dokumenterte arbeidsflyt.
Nedlastede og optimaliserte medier
En iPhone kan lagre en optimalisert lokal versjon mens originalen i full oppløsning forblir i iCloud. Det gjør ikke sletting kun lokalt. Bilder-bibliotekets status er synkronisert. På samme måte kan en personvernskanner trenge Bilder for å laste ned et iCloud-basert element før lokal klassifisering, men den opererer fortsatt på et element som administreres av Apple Bilder.
Delte biblioteker krever oppmerksomhet
I et delt iCloud-bildebibliotek kan deltakerne fjerne medier, og endringen påvirker andre deltakere. Apple bemerker at bare personen som opprinnelig la til et element, kan slette det permanent eller gjenopprette det fra Nylig slettet før 30-dagersvinduet er over.
En sjekkliste for tryggere opprydding
- Bekreft om iCloud-bilder er aktivert.
- Bekreft sikkerhetskopier utenfor det synkroniserte biblioteket hvis elementene er viktige.
- Se gjennom alle valgte bilder eller videoer.
- Sjekk en annen tilkoblet enhet etter sletting hvis synkroniseringsstatusen er usikker.
- Åpne Nylig slettet før du anser oppryddingen som fullført.