Raderas ett foto även från iCloud om jag raderar det på iPhone?
Ja, när iCloud Photos är aktiverat. Biblioteket är synkroniserat, så borttagningen är en biblioteksändring snarare än en rensning av endast enheten.
En radering kan nå andra enheter
- Ta bort i foton
Välj exakt det objekt du tänker ta bort.
- iCloud-bilder
Ändringar i fotobiblioteket synkroniseras via iCloud.
- Anslutna enheter
Samma foto kan raderas även där.
Kontrollera nyligen borttagna och separat sparade kopior innan du behandlar borttagningen som fullständig.
Ett synkroniserat bibliotek över flera enheter
Apple säger att om man tar bort ett foto eller en video på en enhet tas det bort från andra enheter där man är inloggad med samma Apple-konto och iCloud Bilder är aktiverat. Det inkluderar ändringar gjorda från Bilder på iCloud.com.
Nyligen borttagna är också synkroniserade
Borttagna objekt flyttas normalt till Nyligen borttagna i 30 dagar. De kan återställas under den perioden eller raderas permanent tidigare. Om du tar bort ett objekt permanent där kan det inte återställas via Foton.
Att ta bort ett foto skiljer sig från att radera en enhet.
Apple gör en viktig skillnad för personer som säljer eller byter in en iPhone. Att manuellt radera ett synkroniserat foto ändrar iCloud och anslutna bibliotek. Om du använder Radera allt innehåll och alla inställningar tas personlig information bort från den fysiska enheten utan att innehållet som lagras i iCloud raderas.
Säkerhetskopiera och överför först. Granska endast enskilda medier om du vill att själva biblioteket ska ändras, radera sedan den gamla enheten med hjälp av Apples dokumenterade arbetsflöde.
Nedladdade och optimerade media
En iPhone kan lagra en optimerad lokal version medan originalet i full upplösning finns kvar i iCloud. Det gör inte borttagningen endast lokal. Fotobibliotekets status är synkroniserad. På samma sätt kan en integritetsskanner behöva Foton för att ladda ner ett objekt som endast finns i iCloud innan lokal klassificering, men den fungerar fortfarande på ett objekt som hanteras av Apple Foton.
Delade bibliotek kräver uppmärksamhet
I ett delat iCloud-bildbibliotek kan deltagare ta bort media, och ändringen påverkar andra deltagare. Apple noterar att endast den person som ursprungligen lade till ett objekt kan permanent ta bort eller återställa det från Nyligen borttagna innan 30-dagarsfönstret löper ut.
En checklista för säkrare städning
- Bekräfta om iCloud-bilder är aktiverat.
- Verifiera säkerhetskopior utanför det synkroniserade biblioteket om objekten är viktiga.
- Granska alla valda foton eller videor.
- Kontrollera en annan ansluten enhet efter borttagning om synkroniseringsstatusen är osäker.
- Öppna Nyligen borttagna innan du anser att rensningen är klar.