Houd intieme foto’s buiten de gedeelde iCloud-fotobibliotheek
Een gedeelde iCloud-fotobibliotheek geeft deelnemers toegang tot de foto's en video's in die bibliotheek. Controleer voordat u een grote collectie toevoegt de intieme media en de instellingen voor het delen van camera's. Als u een gedeelde foto verbergt, wordt deze niet privé voor u.
Andere deelnemers kunnen nog steeds verborgen gedeelde foto's openen
- Gedeelde bibliotheekVerberg de gedeelde foto
Deelnemers kunnen het nog steeds openen in Verborgen of zichtbaar maken.
- Jouw bijdrageVerplaatsen naar persoonlijke bibliotheek
Gebruik dit voor foto's die jij hebt bijgedragen. Controleer de bestemming na synchronisatie.
De afzonderlijk opgeslagen kopie van een deelnemer kan blijven nadat het gedeelde item is gewijzigd.
Persoonlijke bibliotheek en gedeelde bibliotheek hebben verschillende doelgroepen
Foto's die hebben bijgedragen aan een verplaatsing van een gedeelde iCloud-fotobibliotheek uit de persoonlijke bibliotheek van de bijdrager. Iedereen die deelneemt aan die gedeelde bibliotheek heeft toegang tot de gedeelde inhoud en kan deze toevoegen, bewerken of verwijderen. Beschouw de bestemming als een beslissing over wie elke afbeelding mag zien, vooral als de collectie intieme foto's of video's bevat.
De gedeelde verzameling gebruikt de iCloud-opslag van de organisator van de bibliotheek. Dat betekent niet dat alleen die persoon de foto’s kan bekijken. Volgens Apple kunnen gedeelde beelden ook verschijnen in de terugblikken, uitgelichte foto’s en Foto’s-widget van deelnemers.
Bekijk eerst de weergave Gedeelde bibliotheek
- Open Foto's en zoek Bibliotheekweergaveopties. In iOS 26 zijn deze beschikbaar via het besturingselement Sorteren en filteren in Bibliotheek of het besturingselement Meer in Collecties. Oudere versies kunnen deze onder de profielknop plaatsen.
- Kies Gedeelde bibliotheek om alleen gedeelde items te bekijken. Beide bibliotheken kunnen nuttig zijn voor een vergelijking, maar maken het gemakkelijker om persoonlijke en gedeelde foto's met elkaar te verwarren.
- Controleer de gedeelde bibliotheekbadge op een bepaalde miniatuur. Als de indicator is uitgeschakeld, schakelt u deze in voordat u badges gebruikt om de bestemming van een item te beoordelen.
- Inspecteer zowel gevoelige video's als stilstaande beelden. Een thumbnail is niet voldoende om te beslissen wat er later in een clip verschijnt.
Voordat u voor het eerst lid wordt van een gedeelde bibliotheek of deze aanmaakt, gebruikt u de voorbeeldstap van Apple om te inspecteren wat u van plan bent bij te dragen. Als je meer tijd nodig hebt, kun je ervoor kiezen om foto's later te verplaatsen. Keur niet een hele bibliotheek goed alleen omdat een paar recente thumbnails er onschadelijk uitzien.
Een gedeelde foto verbergen ontneemt deelnemers niet de toegang
Volgens Apple komt een verborgen foto uit de gedeelde bibliotheek bij alle deelnemers in het album Verborgen terecht. Ze kunnen de foto daar bekijken of weer zichtbaar maken. Alleen verbergen is dus niet voldoende om andere deelnemers de toegang tot een intieme foto te ontnemen.
Als de afbeelding uw bijdrage is, opent u deze, kiest u Meer en vervolgens Verplaatsen naar persoonlijke bibliotheek. Apple documenteert deze optie voor inhoud die u hebt bijgedragen. Controleer de bestemming nadat de wijziging is gesynchroniseerd. Ga er niet vanuit dat u de bijdragen van een andere deelnemer met hetzelfde besturingselement kunt verplaatsen.
Als u een item terugzet, verandert de plaats ervan in de gedeelde collectie. Er kan niet worden vastgesteld dat een andere persoon het nooit heeft gezien, bewaard of vastgelegd. Als een afbeelding al is gedeeld, beschouw de mogelijkheid van een afzonderlijke kopie dan als een afzonderlijk probleem.
Vink Camera delen aan voordat u nieuwe privéfoto's maakt
Open op de iPhone Instellingen → Apps → Foto's → Gedeelde bibliotheek → Delen vanaf camera. Apple biedt automatisch delen in de buurt van deelnemers, handmatig delen en een Share When At Home-optie. Bekijk de ingeschakelde keuzes in plaats van ervan uit te gaan dat alle nieuwe foto's naar de persoonlijke bibliotheek gaan.
In Camera bepaalt de knop Gedeelde bibliotheek of nieuwe foto's en video's rechtstreeks naar de gedeelde verzameling gaan. Apple zegt dat hij die knop moet uitschakelen om ze naar de persoonlijke bibliotheek te sturen. Bevestig vóór een intieme fotosessie de bestemming met een onschadelijk testbeeld en controleer vervolgens waar die test verscheen. Herhaal de controle als u de instellingen voor delen wijzigt.
Beoordeel gevoelige media vóór de volgende grote bijdrage
Een nuttige volgorde is om uw bestaande verzameling te bekijken, te beslissen welke bestanden u persoonlijk wilt houden en vervolgens de foto's te selecteren die u wilt delen. Sensitivity kan helpen bij het vinden van waarschijnlijke expliciete media in toegankelijke bibliotheekitems, maar een scan is slechts een bron van suggesties. Het garandeert niet dat een verzameling veilig kan worden gedeeld en verandert niets aan de deelnemers of camera-instellingen van uw gedeelde bibliotheek.
Voor de zoekstap, zie gevoelige foto's vinden op iPhone. Voor weergave-instellingen na het delen, zie privéfoto's in widgets en Herinneringen. Voor een privéafbeelding kan handmatige beoordeling nodig zijn, zelfs als een naaktheidsdetector deze niet markeert.
Bronnen en bereik
Gecontroleerd op 28 oktober 2026 met behulp van Apple's handleidingen voor Gedeelde bibliotheek en camera delen, bijdragen verplaatsen naar persoonlijke bibliotheek en gedeelde foto's verbergen. Gedeelde albums zijn een andere functie, dus controleer welke deelmethode u heeft gebruikt voordat u deze stappen volgt.