Sensitivity
Norsk bokmål ⌄
← Veiledninger for personvern av bilder

Er skjulte og intime bilder med i iCloud-sikkerhetskopien?

Et bilde kan skjules i Bilder og fortsatt tilhøre data som er lagret i iCloud. For å forstå hvor et intimt bilde kan forbli, må du først skille iCloud Photos-synkronisering fra en iCloud-enhetssikkerhetskopi. The Hidden-albumet tar ikke den avgjørelsen for deg.

Av Dmytro PolianskyiPublisert Publisert av utvikleren av Sensitivity
Synkronisere eller sikkerhetskopiere?

Sjekk hvilken rute bildene dine bruker

  • Synkronisering
    iCloud-bilder på

    Bilder synkroniseres med iCloud og inkluderes ikke igjen i den daglige sikkerhetskopieringen av enheten.

  • Sikkerhetskopiering av enheten
    iCloud-bilder av

    En sikkerhetskopi av iCloud-enheter kan inkludere Bilder-biblioteket.

Skjult album er ikke en sikkerhetskopiekskluderingsinnstilling. Sjekk enheten og sikkerhetskopieringsdatoen.

Start med innstillingene for bildelagring

Apple beskriver to forskjellige måter å lagre data på i iCloud: synkronisering og sikkerhetskopiering av enheter. Med iCloud-bilder aktivert, synkroniseres bilder og videoer til kontoen og inkluderes ikke igjen i den daglige sikkerhetskopieringen av iCloud-enheter. Hvis iCloud-bilder ikke er aktivert, kan sikkerhetskopieringen av enheten inkludere Bilder-biblioteket.

Dette betyr at en vellykket sikkerhetskopimelding ikke forteller deg hvor et spesielt intimt bilde er lagret. Det beviser heller ikke at et bilde har blitt ekskludert. Sjekk både innstillingene og den relevante enheten, i stedet for å stole på ordet iCloud alene.

Skjuling er ikke en sikkerhetskopiekskluderingsinnstilling

Hvis du skjuler et bilde, endres dets synlighet i Bilder. Apple dokumenterer at skjulte elementer fortsatt synkroniseres gjennom iCloud Photos når den tjenesten er aktivert. Et skjult bilde er ikke automatisk bare et lokalt bilde.

Hvis biblioteket ditt er inkludert i en enhetssikkerhetskopi, ikke anta at det skjulte albumet er et unntak. Den praktiske konklusjonen er å sjekke backup-arrangementet; det er ikke en påstand om at hver eldre sikkerhetskopi inneholder alle gjeldende skjulte bilder. Sikkerhetskopieringsdatoen, enheten og innstillingene på det tidspunktet har betydning.

Sjekk innstillingene uten å slette noe

  1. På iPhone, åpne Innstillinger, trykk på navnet ditt og deretter iCloud og Bilder. Sjekk om Synkroniser denne iPhone er aktivert.
  2. Gå tilbake til iCloud-innstillingene og åpne iCloud Backup. Sjekk innstillingen for sikkerhetskopiering av enheten og datoen for siste fullførte sikkerhetskopiering.
  3. For å inspisere lagrede enhetssikkerhetskopier, åpne iCloud-lagringsadministrasjon, deretter Sikkerhetskopier og den relevante enheten. Apple sier at når iCloud Photos ikke brukes, kan du sjekke Photo Library der.
  4. Ta med eldre enheter i anmeldelsen din. En sikkerhetskopi som tilhører en gammel iPhone er en annen post enn den gjeldende telefonens siste sikkerhetskopi.

Registrer hva du fant før du endret innstillinger. Å slå av en funksjon eller slette en sikkerhetskopi er en egen beslutning med konsekvenser for gjenoppretting. Et lagringssammendrag kan ikke avsløre innholdet i hvert enkelt bilde.

En lokal bildeskanning åpner ikke sikkerhetskopiarkiver

Sensitivity kan foreslå sannsynlige eksplisitte medier blant bilder og videoer den har tilgang til. Den søker ikke i sikkerhetskopiene av iCloud-enheten eller identifiserer alle kopier som er lagret andre steder. En skanning uten resultater fastslår ikke at en sikkerhetskopi ikke inneholder noen intime medier.

Se gjennom det tilgjengelige biblioteket først. Hvis originaler bare for iCloud er utilgjengelige, kan det hende at skanningen ikke dekker dem. vår mangler-veiledning forklarer den grensen. Ikke slett eller gjenopprett gjeldende telefon bare for å teste hva en sikkerhetskopi kan inneholde.

Velg handlingen som samsvarer med kopien

For et bilde du vil beholde uten å vises under normal surfing, se gjennom Skjult album og iCloud-synkronisering. For et element du med vilje vil fjerne fra det synkroniserte biblioteket, forstå sletting på tvers av enheter. For en gammel enhetssikkerhetskopi, les Apples instruksjoner for sikkerhetskopiering før du bestemmer deg for om hele sikkerhetskopien fortsatt er nødvendig.

Å slette en sikkerhetskopi av enheten og å slette ett bilde fra Bilder er forskjellige operasjoner. Det er heller ikke en universell kommando for å fjerne eksporter, chat-vedlegg eller en annen persons lagrede kopi. Behold gjenopprettingskopier du fortsatt trenger før du gjør irreversible endringer.

Kilder

Dokumentasjon sjekket 28. oktober 2026. Denne veiledningen forklarer hvordan du gjennomgår lagringsinnstillinger; den inspiserer eller sertifiserer ikke innholdet i en sikkerhetskopi.

Innhold i guiden